Една група от Пловдивски, офроуд фенове…
прерастнала в КЛУБ ОФРОУД ПЛОВДИВ

Благодарениe на националният офроуд форум, след дълго писане и четене на теми в него, се заражда идеята за обща разходка. И по-конкретно, в почивните дни на коледните празници на 2008 година, предизвикани от един чаровен гост, бе проведена първата, малко по-масова или групова разходка на Пловдивските любители на офроуда.

Да, на всички много им харесва и събитието започва да се повтаря и повтаря…
След всяка разходка, групата се увеличава. Идва ред и на групово посещение на Националният Офроуд Събор … последват няколко по-малки офроуд прояви.

Отбелязахме и първият си рожден ден на… „Пловдивската Група“!

Роди се идеята да организираме състезания … и положихме основите на „Пловдив и Приятели“… първо, второ, трето… вече над десет издания.

Започнахме да правим традиционни състезания за различните фенове на офроуда.

Традиционно празнуваме с пищни купони и весели разходки, отбелязвайки рождените дни на „Пловдивската Група“… а когато времето позволява и надпревари от серията “Пловдив и Приятели”

За предишните събития има изписано доста, но все още има силна следа от миналогодишното събитие, което се проведе на 10-11 декември 2022. Видео…
Но, спомените ни с кратка история на клуба можете да изгледате във видеото от 2020 година – тук …

А през Декември 2023 година бе последният, Петнадесети Рожден ден с който отчетохме и шестата година от създаването и на КЛУБ ОФРОУД ПЛОВДИВ… събитието, съобразно текущите разбирания на клубната организация се проведе само с весела офроуд разходка и силен “нощен етап”.

Надяваме се скоро да можем да споделим галерия от снимки и кратък филм от събитието.
А до тогава може да видите филмите от предишните издания, тук …